Meraklısına: Hakan Kurtaş

Hakan Kurtaş Kimdir?

Hakan Kurtaş

Hakan Kurtaş’ın Doğum Tarihi: 7 Eylül 1988

Hakan Kurtaş’ın Hayatı

Hakan Kurtaş  7 Eylül 1988 doğumludur. Annesi öğretmen, babası çocuk doktorudur.

Bursa Anadolu Lisesi Mezunu. İzmirli. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda eğitim gören genç oyuncu Hakan Kurtaş, daha önce çeşitli tiyatro projelerinde yer aldı. “Vücut”, önceden DOT Tiyatro’nun Punk Rock oyununda eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan oyuncunun ilk sinema filmi.

*“Oscar hayalim yok” - Hakan’ın kendi ağzından ;)
* “Annem iktisatçı, babam çocuk doktoru. Annem ben 3 yaşındayken iktisattan vazgeçip yeniden üniversite sınavına hazırlanmaya başladı ve resim öğretmenliğini bitirdi. İzmirliyiz, iki erkek kardeşim var. İnsanların özgürce düşüncelerini dile getirebildiği bir ortamda büyüdüm. İnsan hikayelerine meraklıydım. Karikatürler çizerdim. Müzikle de uğraştım. Sonra ortaokulda tiyatroyla tanıştım. Lise 1’e geldiğimde bu işi yapmak istediğimden emindim.”
* “Oscar almak gibi bir hayalim yok ancak ileride yurtdışında bir projede yer almak isterim. Dünya bu ülkeden ibaret değil! Keşfedecek o kadar çok şey var ki.”
* “Amatör olarak müzikle ilgileniyorum. Şiir yazıyordum sonra onları bestelemeye başladım. Bir-iki tane yaparım biter derken epey birikti. Şimdi bir müzik grubu kurduk, belki bir yerlerde sahneye de çıkarız”

Hakan Kurtaş Kimdir?

Hakan Kurtaş’ın Filmografisi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2012 Vücut (Başrol-İzzet Gündoğdu)  
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2012 Bir Çocuk Sevdim (Dizi) (Başrol-Sinan Harmangil)  
2011 Ezel (Dizi) (Konuk Oyuncu-Can Uçar)  
2013 A.Ş.K. (Dizi) (Başrol-Kerem Gürsoy)  
Tiyatro
Yıl Başlık Rolü Yönetmen
2010 Dot-Punk Rock   Rıza Kocaoğlu
2012 Beautiful Burnout/Süpernova (Başrol) Murat Daltaban

Hakan Kurtaş’ın Ödülleri

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi – Film
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri Efes Özel Ödülü Punk Rock
2011 18.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Umut Vadeden Erkek Oyuncu Vücut (Film)
2012 Oyuncular Sitesi Prestij Ödülleri Umut Vadeden Oyuncu Bir Çocuk Sevdim (Dizi)

Hakan Kurtaş Kimdir?

Hakan Kurtaş şu sıralar Kanal D’de yayınlanan A.Ş.K. Dizisinde Kerem karakterini canlandırmaktadır.

Kerem: Bir evin bir tek oğlu. Yakışıklı ve başarılı bir gençtir.






Yorum Gönder

Yorum bırakın trackback sitenize.. Yorumları takip için lütfen üye olun RSS.

Email adresiniz paylaşılmayacaktır. İşaretli alanları doldurun *

Önceki yazıyı okuyun:
Aslı Tandoğan Kimdir?
Meraklısına: Aslı Tandoğan

Aslı Tandoğan Kimdir?

Kapat