- Bir Kadın Fenomeni | Kadınlara Dair Her Şey - http://birkadinfenomeni.com -

Meraklısına: Meral Çetinkaya

Posted By İmge On 12 Aralık 2013 @ 11:15 In Meraklısına,Ünlüler | No Comments

Meral Çetinkaya Kimdir?

Meral Çetinkaya
Doğum 5 Mart 1945 (68 yaşında)
Bursa, Türkiye
Uyruk Türkiye
Evlilik Yavuzer Çetinkaya
Meslek Sinema ve tiyatro sanatçısı
Etkin yıllar 1979 - günümüz
Altın Portakal Ödülleri
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
1981 Hazal
1996 Solgun Sarı Bir Gül

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda çalışan sanatçı, aynı zamanda 1992′de ölen Yavuzer Çetinkaya’nın eşidir. Sinema filmleri de çeviren sanatçı, Bizimkiler dizisinde Ayla hanım ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisindeki Hasefe Akarsu karakterleriyle rol almıştır.

Meral Çetinkaya’nın Filmografisi

Film
Yıl Film Rolü Notlar
1979 Hazal   Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
1983 Duvar Kadın Mahkum  
1984 Firar Meral  
Bir Yudum Sevgi Nezaket  
1985 Bir Avuç Cennet    
1987 Geyikler, Annem ve Almanya    
Suda Yanar    
1988 Ponente Feneri    
Herşeye Rağmen Hasan’ın Ablası  
1989 Kantodan Tangoya    
Medcezir Manzaraları Emel  
Uçurtmayı Vurmasınlar Safinaz  
1990 İki Başlı Dev Hafize  
1991 Suyun Öte Yanı    
1992 Denize Hançer Düştü    
Çıplak    
Piano Piano Bacaksız Münevver  
1993 Yaz Yağmuru    
1994 İz    
1996 Solgun Bir Sarı Gül   Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
80. Adım Zeynep  
1998 Kaç Para Kaç Müşteri  
1999 Eylül Fırtınası Sultan  
Duruşma Meraklı Komşu  
2000 Vizontele Nevin  
2001 Maruf Şarapçı Kadın  
2003 Vizontele Tuuba Felek  
2007 Mutluluk Münevver  
2008 Kars Hikayeleri    
2009 Karanlıktakiler Gülseren  
Televizyon
Yıl Film Rolü Notlar
1986 Sızı    
1988 Keşanlı Ali Destanı    
1989 Kaldırım Serçesi    
1989-2002 Bizimkiler Ayla Hanım  
1993 Yazlıkçılar Yaprak  
2002 Gülbeyaz Büyük Hanım  
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir Beti  
2006-2008 Binbir Gece Peride Aksal  
2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki Hasefe Akarsu

Meral Çetinkaya’nın Rol Aldığı Bazı Oyunlar

  • Sivas 93 : Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu : 2007
  • Oyun Sonu : Samuel Beckett - Dostlar Tiyatrosu : 2006
  • Aymazoğlu ve Kundakçılar : Max Frisch \ Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu - 2005
  • Sezuan’ın İyi İnsanı : Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu - 2004
  • Kadınlar da Savaşı Yitirdi  : Curzio Malaparte - Bakırköy Belediy Tiyatrosu - 2002
  • Ocak : Turgut Özakman - Bakırköy Belediy Tiyatrosu - 1999
  • Bir Cinayetin Söylencesi : Melih Cevdet Anday - Bakırköy Belediye Tiyatrosu - 1999
  • İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu : Nazım Hikmet - Bakırköy Belediy Tiyatrosu - 1998
  • Hadi Öldürsene Canikom: Aziz Nesin - Bakırköy Belediy Tiyatrosu - 1998
  • Bay Puntila ile Uşağı Matti  : Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu - 1987
  • Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - Güliz Sururi Engin Cezzar Tiyatrosu

Meral Çetinkaya’nın Aldığı Ödüller

  • 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1981 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hazal)
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 4. Ankara Film Festivali 1992 (Suyun Öte Yanı)
  • 1996 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1996 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Solgun Bir Sarı Gül)
  • 3.Antalya Televziyon Ödüllleri- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu-2012- Öyle Bir Geçer Zaman Ki -(Hasefe Akarsu)
[2]
0
[3]
[2]

Article printed from Bir Kadın Fenomeni | Kadınlara Dair Her Şey: http://birkadinfenomeni.com

URL to article: http://birkadinfenomeni.com/meraklisina-meral-cetinkaya.html

URLs in this post:

[1] Image: http://birkadinfenomeni.com/wp-content/uploads/2013/12/meral_cetinkaya_kimdir.jpg

[2]

: http://twitter.com/share

[3]

0
: http://delicious.com/save

[4]

Share on Tumblr: http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3A%2F%2Fbirkadinfenomeni.com%2Fmeraklisina-meral-cetinkaya.html&description=Merakl%C4%B1s%C4%B1na%3A%20Meral%20%C3%87etinkaya&media=http://birkadinfenomeni.com/wp-content/uploads/2013/12/meral_cetinkaya_kimdir.jpg

Copyright © 2009 Bir Kadın Fenomeni. Tüm Hakları Saklıdır.