Meraklısına: Robert Pattinson

Meraklısına: Robert Pattinson

Adı – Soyadı: Robert Pattinson

Mesleği: Film Oyuncusu & Sinema Sanatçısı

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Doğum Tarihi: 13 Mayıs 1986

Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 yılında Londra, İngiltere’de doğdu. Spor konusunda yüksek tecrübesi olan bir spor adamı. Özellikle futbol ski ve snowboard yapmaktan hoşlanıyor. Ayrıca müzikten de çok hoşlanıyor ve gitarla klavye çalan yetenekli bir müzisyen.

Ateş Kadehi oyuncu kadrosuna Üçbüyücü Turnuvası’nda Hogwarts’ı temsil edecek olan Cedric Diggory rolüyle katılıyor. Turnuvada kendisine son dakikada gizemli bir şekilde katılan isim elbette Harry Potter.

19 yaşındaki Pattinson profesyonel kariyerine kısa süre önce Uli Edel’in yönettiği Sam West ve Benno Furmann’ın başrolde yer aldığı “Sword of Xanten”le başladı.

Robert bunun öncesinde Barnes Tiyatro Grubu’nun bir üyesiydi ve Thornton Wilder’ın yönettiği “Our Town”da George Gibbs karakteriyle başrol oynamıştı. Robert ayrıca Cole Porter’ın yönettiği “Anything Goes”da Lord Evelyn Oakleigh” ve “Tess of the D’Urbevilles”de de Alec rollerini üstlendi. Genç oyuncu kısa süre önce ise OSO Sanat Merkezi’nde “Macbeth”te Malcom’ı oynadı.

Robert Alacakaranlık(2008) filmindeki vampir rolüyle gönüllere taht kurdu.

Edward Cullen

Edward Karakteri: Edward Alacakaranlık’ ta Bella’ yla ilk karsılaştığında Bellanın kanının kokusu Edward’ ı çılgına çevirir ve onu öldüreceğinden korkar . Bu felaketi önlemek için Alaska’ya gider, ama sonunda evine yani Forks’a geri döner. Bella’nın hayatının düzeninin bozulmasına izin vermemekte kararlıdır. Edward Bellayla sınıfta konuşmaya başlar. Onun dönüşünden sonraki gün , Bella’yı bir minibüs tarafından vurulmaktan kurtarmak için doğaüstü hızı ve kuvvetini kullanarak insan olmadığı gerçeğini dışa vurup kendini tehlikeye atar. Bella Edward’ın yeteneklerine şahit olur ve ondan şüphelenmeye başlar ama Edward sıradan bir insan olduğu konusunda ısrar eder. Ve iki arkadaş sonunda birbirlerine aşık olur. La Push’a yapılan bir gezide , Bella Jacob Black tarafından güya Cullen ailesinin büyük büyük babasının zamanından beri yasayan ve hayvan kanıyla beslenen bir vampir topluluğu olduğunu öğrenir.

Edward’la olmak Bella için öldürücü bir risktir çünkü Edward’ın onun kanına olan isteğiyle sürekli savaşması gerekiyordur. Bella’nın onunla olmaması için onu sürekli uyarır , hayatı için korkması gerektiği düşüncesini ona aşılamaya calışır ve eğer onunla olursa tehlikede olduğunu Bellaya sürekli hatırlatır .Yine de Bella’nın sevgisi ve inancı Edward’ın baskılarında , onun uyarılarına kulak asmadığında hatta en kötü korkusunda haklı çıktığı zamanda Edward ve onun ailesiyle birlikteyken Bella “vejeteryan olmayan” bir vampirin hedefi haline gelir. Ailesinin yardımıyla Edward Bella’yı James’a av olmaktan kurtarır ama asıl soru Bella’nın bundan sonra nasıl güvenli kalmaya devam edeceğidir.

Robert Pattinson Filmografi:

  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti – Bölüm 2 (2012)  (Edward Cullen)
  • Unbound Captives (2011)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti – Bölüm 1 (2011)  (Edward Cullen)
  • Circus (ı) (2011)
  • Water For Elephants (2011)  (Jacob Jankowski)
  • Bel Ami (ı) (2011)  (Georges Duroy)
  • Beni Unutma (2010)  (Tyler Hawkins)
  • Bel Ami(ııı) (2010)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma (2010)  (Edward Cullen)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (2009)  (Edward Cullen)
  • The Summer House (2008)
  • How To Be (2008)  (Art)
  • Little Ashes (2008)  (Salvador Dali)
  • Alacakaranlık (2008)  (Edward Cullen)
  • Kötü Annenin Elkitabı (2007)
  • The Haunted Airman (2006)  (Toby Jugg)
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)  (Cedric Diggory)
  • Gurur Dünyası (2004)
  • Kılıcın Gücü Yüzüğün Laneti (2004)

Ödülleri:

  • 2008: Strasbourg Uluslararası Film Festivali: Bir Özellik
  • 2008: Hollywood Film Festivali: Yeni Hollywood Ödülü
  • 2009: MTV Film Ödülleri: Best Newcomer
  • 2009: MTV Film Ödülleri: En İyi Dövüş Sahnesi Kazanan Robert Pattinson Vs. Cam Gigandet Twilight (MTV Film Ödülleri 2009)
  • 2009: MTV Film Ödülleri: En İyi Robert Pattinson ve Kristen Stewart Twilight (MTV Film Ödülleri 2009)
  • 2009: Teen Choice Ödülleri: en popüler aktör: Drama – Robert Pattinson, Twilight
  • 2009: Teen Choice Ödülleri: En popüler Erkek ‘Hottie’: Robert Pattinson
  • 2009: Scream Ödülleri: En İyi Fantastik Oyuncular: Robert Pattinson (Alacakaranlık)
  • 2010 MTV Movie Awards: En İyi Küresel Yıldız: Robert Pattinson
  • 2010 MTV Movie Awards: En İyi Erkek Oyuncu: Robert Pattinson
  • 2010 MTV Movie Awards: En İyi Öpüşen Oyuncular: Robert Pattinson ve Kristen Stewart(Alacakaranlık:Yeni Ay)
  • 2010 Teen Choice Awards:Drama, Robert Pattinson (Beni Unutma)En iyi Drama filmi aktörü
  • 2010 Teen Choice Awards:Robert Pattinson (Alacakaranlık Efsanesi:Tutulma)En İyi yaz filmi aktörü
  • 2010 Teen Choice Awards:
  • Robert Pattinson ve Kristen Stewart (Alacakaranlık Efsanesi:Yeni Ay) En İyi Öpüşme
  • 2010 Teen Choice Awards:Kristen Stewart ve Robert Pattinson (Alacakaranlık Efsanesi:Yeni Ay)En İyi Kimya
  • 2010 Teen Choice Awards:Alacakaranlık Fanları-En Çok Fan.





3 Yorum

  • atiye
    02 Haziran 2011 | Permalink |

    AŞIĞIM SANA ROBERT. KEŞKE BİZİM ÜLKEMİZDE YAŞASAN.

  • eva
    05 Nisan 2011 | Permalink |

    ahh bizede düşmediki böylesi yaa :(

  • 18 Eylül 2010 | Permalink |

    Rob’ umm benim….Bayılıyorum Rob’ a yaaa…..Çok teşekkür ederim…..Yayınladığın için….= )

Yorum Gönder

Yorum bırakın trackback sitenize.. Yorumları takip için lütfen üye olun RSS.

Email adresiniz paylaşılmayacaktır. İşaretli alanları doldurun *

Önceki yazıyı okuyun:
Kuruyemişin Faydaları – Yararları

KURUYEMİŞLERİN FAYDALARI...

Kapat