Meraklısına: Zafer Önen

Zafer Önen Kimdir?

Zafer Önen Kimdir?

Zafer Önen Kimdir?

Zafer Önen, 1921‘de Çorum‘da dünyaya gelmiştir. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.  - 13 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir.

Devlet Opera ve Balesi Şan bölümünde eğitim gören sanatçı, ilk oyununu 1942′de Ses Tiyatrosu‘nda Ekrem Reşit Rey‘in “Hava Cıva” operetinde oynadı. Önen, Muammer Karaca Tiyatrosuİstanbul TiyatrosuRaşit Rıza TiyatrosuMücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Küçük SahneDormen Tiyatrosu,Tevhit Bilge Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Devlet Opera ve Balesi’nde, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme yaptı. Özellikle çizgi film karakterlerine yaptığı seslendirmelerle tanınır.

Önen 13 Aralık 2013 sabahı kalp yetmezliği sonucu vefat etmiştir. 

Zafer Önen’in Oynadığı Oyunlardan Bazıları

  • Şöminedeki Ceset
  • Mebus Olacağım
  • Lüküs Hayat
  • Cibali Karakolu

Zafer Önen’in Filmografisi

  • Ruhun Duymaz – 2004
  • Bayanlar Baylar – 2002
  • Hastayım Doktor – 2002
  • Canlı Hayat – 2000
  • Affet Bizi Hocam – 1998
  • Köşe Kapmaca – 1996
  • Tatlı Kaçıklar – 1996
  • Kuruntu Ailesi - 1986
  • Bir Kadın Bir Hayat – 1985
  • Sizin Dersane – 1980
  • Tanrıya Feryat – 1980
  • Babanın Kızları – 1979
  • Emekli Başkan – 1979
  • Bu Gece Bende Kal – 1979
  • Minnoş – 1979
  • Korkusuz Korkak – 1979
  • Oooh Oh – 1978
  • Eksik Etek – 1976
  • Güngörmüşler – 1976
  • Adamını Bul – 1975
  • Kadınım – 1975
  • Bekaret Kemeri – 1975
  • Gece Kuşu Zehra – 1975
  • Televizyon Çocuğu – 1975
  • Cici Kız – 1974
  • Mirasyediler – 1974
  • Hostes – 1974
  • Özleyiş – 1973
  • Elveda Meyhaneci – 1972
  • Çapkınlar Şahı – 1972
  • Solan Bir Yaprak Gibi – 1971
  • İki Ruhlu Kadın – 1971
  • Sevdiğim Uşak – 1971
  • Ayşecik Bahar Çiçeği – 1971
  • Gönül Hırsızı – 1971
  • Talihsiz Baba – 1970
  • Bütün Aşklar Tatlı Başlar – 1970
  • Tatlı Meleğim – 1970
  • Aşk Mabudesi – 1969
  • Ümit Dünyası – 1969
  • Sarmaşık Gülleri – 1968
  • Yaratılan Kadın – 1968
  • Kadın Düşmanı – 1967
  • Ayşecik Boş Beşik – 1965
  • Berduş Milyoner – 1965
  • Şehvetin Esiriyiz – 1965
  • Ateş Gibi Kadın – 1965
  • Acemi Çapkın – 1964
  • Karımın Sevgilisi – 1959
  • Fosforlu’nun Oyunu – 1959
  • Çileli Bülbül – 1957
  • Yaşlı Gözler – 1955
  • Curcuna – 1955

Zafer Önen’in Seslendirdiği Oyuncular

  • Sami Hazinses
  • Kamer Sadık
  • Kamran Usluer (Alın Yazısı filminde)
  • Orhan Elmas (İnek Şaban)
  • Çetin Başaran (İyi Aile Çocuğu)
  • Özcan Özgür (Köşeyi Dönen Adam)
  • Baykal Kent (Küçük Bey)
  • Necdet Yakın (Postacı)
  • Yüksel Gözen (Renkli Dünya)
  • Semih Sezerli (Vesikalı Yarim)





Yorum Gönder

Yorum bırakın trackback sitenize.. Yorumları takip için lütfen üye olun RSS.

Email adresiniz paylaşılmayacaktır. İşaretli alanları doldurun *

Önceki yazıyı okuyun:
Misafir Evinize Girdiğinde İlk Önce Neye Dikkat Eder?
Misafir Evinize Girdiğinde İlk Önce Neye Dikkat Eder?

Misafir evinize girdiğinde ilk önce neyi fark eder? Muhteşem deniz manzarası, duvardaki ünlü bir ressamın tablosu, lüks mobilya takımları, yıllarca...

Kapat